Nederlands grootste shortlease specialist
Altijd all-inclusive, alleen zelf tanken!
Bedrijfswagen lease

Auto leasen

Een auto leasen zakelijk of privé is tegenwoordig zeer aantrekkelijk voor iedereen. U heeft een vaste maandelijkse prijs en u hoeft niet in één keer een groot bedrag neer te leggen. Op deze manier kan iedereen toch in een mooiere auto rijden. Leasing is iets wat in de zakelijke markt al lange tijd uitgebreid wordt gehanteerd. Ook private lease wordt steeds populairder. Dankzij deze toename zijn leasemaatschappijen zoals wij in staat om groot in te kopen en de consumenten te voorzien van lagere maandelijkse prijzen. U kunt de keuze maken tussen een financial lease of een operational lease. Bij Shortleasemarkt focussen we ons echter op een derde variant, de shortlease.

Financial lease

Als u niet in staat bent om de auto in één keer af te kopen, dan kunt u kiezen voor een financial lease. Deze vorm van leasen wordt door de zakelijke markt toegepast bij de aanschaf van een personenauto of bedrijfswagen. Op deze manier is er een mogelijkheid om het benodigde geld te investeren in andere benodigdheden. Financial lease werkt met een maandelijks leasebedrag. De leaseprijs kunt u zelf berekenen en bepalen, afhankelijk van de auto, de leasetermijn en het slotbedrag. Bij de afloop van het contract heeft u de auto volledig afbetaald en bent u de eigenaar. Het is goed te vergelijken met het afsluiten van een hypotheek. Het feit dat u uiteindelijk de eigenaar wordt is een voordeel van financial lease, maar tegelijkertijd draait u wel voor alle bijkomende kosten op. Dit is een nadeel ten opzichte van operational lease.

Operational lease

Operational lease, of full operational lease zoals het ook wel genoemd wordt, is de meest gebruikte leasevorm op de markt. Dit heeft alles te maken met het all inclusive autolease concept. Dit houdt in dat de leaseprijs inclusief alle bijkomende kosten van een auto is, behalve de brandstof. Vaak wordt deze leasevorm als standaard gezien, maar er zijn ook andere leasevormen beschikbaar. Wat er eigenlijk gebeurt is dat de leasemaatschappij de investering van de auto doet en daardoor ook eigenaar blijft. Met een maandelijks bedrag kunt u gebruik maken van de auto. Een operational lease wordt op basis van een contract van bijvoorbeeld 36 maanden aangegaan. Eigenlijk is het dus een lening in combinatie met servicekosten. In sommige gevallen is het ook mogelijk om aan het einde van de termijn het leasecontract over te nemen, waardoor u wel de eigenaar wordt.

Operational lease zien we veelal terug in de vorm van een private lease of zakelijke lease. Zowel als zakelijk leaseauto of als privé lease auto maken consumenten gebruik van deze leasevorm. Met een langdurig contract van 36 maanden of meer zit u vast aan deze termijn. Van flexibiliteit is geen sprake. Belastingregels kunnen veranderen, nieuwe brandstof technologieën kunnen ontstaan, of om welke andere reden dan ook kan uw leasecontract na een tijdje ineens niet meer zo voordelig voor u uitpakken. Kies daarom altijd voor shortlease en kies daarmee voor flexibiliteit. Geen stilstand in het zakelijke wagenpark en altijd kunnen inspelen op de ontwikkelingen in de autobranche, dat is het voordeel van leasen op korte termijn.

Shortlease

Of u nu geïnteresseerd bent in een financial lease of operational lease, shortlease is altijd de beste oplossing. Dit heeft te maken met het feit dat langdurige leasecontracten echt niet meer van deze tijd zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan de regels rondom bijtelling die wederom zijn verandert. De overheid speelt in op de veranderingen binnen de autobranche. We vertellen u graag meer over de WLTP en de nieuwe IFRS regels. De flexibiliteit om van uw leasecontract af te komen heeft u alleen bij een shortlease. Na de eerste maand is dat al dagelijks mogelijk. U profiteert daarnaast van alle voordelen van full operational lease. Bij Shortleasemarkt bieden we dus full operational shortlease aan tegen scherpe tarieven. Wij hebben ruim 300 personenauto’s en bedrijfswagens in voorraad. Zo kunnen wij de Audi A1, Fiat 500 en Volkswagen Polo direct uit voorraad leveren.

© ShortleaseMarkt - Genoemde prijzen zijn exclusief BTW, op basis van 48 mnd / 10.000 km, basisuitvoeringen en brandstof benzine.       Disclaimer - Cookie en Privacy Policy