Nederlands grootste shortlease specialist
Altijd all-inclusive, alleen zelf tanken!
Bedrijfswagen lease

Bijtelling 2019

De overheid blijft de regels van de bijtelling aanpassen. Dit is één van de belangrijkste redenen om niet vast te willen zitten aan een langdurig leasecontract. Met een shortlease voorkomt u onnodig veel betalen, omdat u eenvoudig kunt wisselen naar een auto die op dat moment voldoet aan uw meest gunstige situatie. Tot 2016 was er sprake van 7% bijtelling. Sindsdien zijn de percentages continu verandert en worden ze ook nog steeds aangepast. Dit heeft een aantal redenen, waarvan de beoordeling van CO2 uitstoot een belangrijk punt is. Ook denkt de overheid uiteraard aan het vullen van de eigen kas, maar daar heeft u als zakelijke rijder natuurlijk niets mee te maken.

Wat gaat er veranderen?

De afgelopen vijf jaar heeft de automarkt vooral in het teken gestaan van de opkomst van elektrisch rijden. De technologie is inmiddels zo ver ontwikkeld dat elektrisch rijden erg normaal is geworden. De auto’s zijn nog wel prijzig en daarom is het voor privé gebruikers niet altijd mogelijk om een elektrische auto aan te schaffen. Voor zakelijke rijders is elektrisch rijden wel erg interessant. Bedrijven kunnen in veel gevallen subsidie krijgen als hun personeel elektrisch rijdt, vanwege het duurzame oogpunt. Ook de bijtelling is een stuk lager, namelijk 4%. De opkomst van elektrisch rijden en de fiscale voordelen hiervan hebben ervoor gezorgd dat de regels worden aangescherpt. Er vallen nu teveel auto’s in de gunstige categorieën. Daarom gaat vanaf 2019 de bijtelling voor elektrisch rijden van 4% naar 22%. Dit geldt alleen voor volledig elektrische auto’s met een cataloguswaarde van meer dan 50.000 euro.

Geldigheidsduur verlaagd bijtellingspercentage

Een regel van de bijtelling is dat het percentage geldt voor een duur van 60 maanden vanaf het moment dat de auto voor het eerst op naam wordt gezet. De overheid zou zichzelf niet zijn als hier nog een aantal haken en ogen aan zouden zitten. Eventuele wisselingen van gebruikers en veranderingen van bijtelling zijn in ieder geval niet relevant. Sinds 1 januari 2017 is het algemene bijtellingspercentage voor auto’s van de zaak 22%. Echter hebben we te maken met een milieukorting, wat uiteindelijk neerkomt op 4% voor elektrische auto’s. De regel voor de geldigheidsduur van 60 maanden draait om het moment waarop de eerste tenaamstelling wordt gedaan. Is de auto voor 1 juli 2012 voor het eerst op naam gesteld? Dan geldt er een onbeperkte geldigheidsduur voor een verlaagd bijtellingspercentage. Deze regel gaat echter per 1 januari 2019 veranderen.

Bijtelling 2019 en shortlease

Onze adviseurs bij Shortleasemarkt kunnen u alles vertellen over de regels rondom bijtelling in 2019. Met de gedachte dat u van plan bent om een shortlease aan te gaan vertellen we u graag wat de meest voordelige opties zijn. De overheid blijft de regels continu aanscherpen. Dat zal niet veranderen in de komende jaren. Om deze reden is het voor elke zakelijke rijder en voor elk bedrijf het meest handig om voor shortlease te kiezen. Op deze manier kunt u in 2019 inspelen op de bijtellingsregels van 2019 en in 2020 op de nieuwe regels.

© ShortleaseMarkt - Genoemde prijzen zijn exclusief BTW, op basis van 48 mnd / 10.000 km, basisuitvoeringen en brandstof benzine.       Disclaimer - Cookie en Privacy Policy